Saltar al contenido

Iniciativa Faunista

Logo faunism sense fons

NO HO SABIES?

TÚ TAMBÉ ETS FAUNISTA

Una comunitat de persones que reivindica la seva relació amb els animals.

Perquè t'agraden els animals i la natura.
Perquè també t'agrada consumir aliments d'origen animal.

La Iniciativa Faunista sosté que el nostre vincle amb els animals domèstics i de companyia, ha de viure’s des de l’emoció, però també des de la raó i l’objectivitat.

Ells ens proporcionen companyia, aliments, treball… Nosaltres hem de tractar-los amb respecte i procurar pel seu benestar.

L’essència del Faunisme

La especie humana y su vínculo con los animales | Faunismo

L'espècie humana i el seu vincle amb els animals

La societat humana, des del neolític o fins i tot des d’abans, s’ha desenvolupat en estreta convivència amb els animals.

Aquesta estreta relació amb els animals, la nostra vida en la seva companyia, la seva tinença i cria; són inherents a la nostra manera de ser.

No ho oblidem, l’espècie humana, com a resultat d’un procés evolutiu de milions d’anys, és fisiològicament omnívora.

Dit d’una altra manera, estem «dissenyats» per a consumir aliments d’origen animal com a part essencial d’una dieta variada i equilibrada, que constitueix la base de la nostra cultura gastronòmica.

respeto animal en el faunismo

Respecte vers als animals i compromís mediambiental

Un respecte vers als animals que comporta que hàgim de vetllar pel seu benestar i censurar el maltractament.

Un compromís mediambiental que comporta que no puguem obviar les repercussions negatives de les activitats humanes i que haguem d’actuar proactivament a favor de la protecció de la biodiversitat, de la millora dels estatus poblacionals de les espècies amenaçades i de la conservació dels seus hàbitats.

El futur de la biosfera depèn en gran manera de com actuï la nostra espècie; de com actuem tots i cadascun de nosaltres.

Reivindicamos nuestra forma de vivir | Faunismo

Reivindiquem la nostra manera de viure

Mai fins ara havíem sentit la necessitat de reivindicar la legitimitat de la nostra manera de viure. Una manera de viure basada en els aprenentatges familiars i en les tradicions adaptades als nous temps.

Qüestions com el consum d’aliments d’origen animal o la tinença i cria d’animals, formaven part del «ordre natural de les coses».

Observàvem amb desconcert l’aparició i creixement d’ideologies que pretenien limitar o anul·lar la nostra capacitat d’elecció alimentària o que desautoritzaven la forma en la qual ens relacionem amb els animals del nostre entorn humà.
Donàvem per descomptat que es tractava de modes passatgeres que en cap cas afectarien les nostres vides quotidianes… però ens equivocàvem.

La Comunitat Faunista

El Faunisme catalitza el nostre sentiment de pertinença a una comunitat global majoritària de persones que reivindica la seva manera de viure i de relacionar-se amb els animals.

Abandonem el silenci i la passivitat, recuperem la iniciativa del nostre futur i sentim-nos partícips d’una comunitat Faunista que decideix la seva pròpia agenda.

Tu també ets Faunista