Saltar al contenido

Iniciativa Faunista

Logo faunism sense fons

NO HO SABIES?

TÚ TAMBÉ ETS FAUNISTA

Una comunitat de persones que es reivindica.

Advoquem per una forma assenyada i realista d'entendre i viure la nostra relació amb els animals.

La Iniciativa Faunista sosté que el nostre vincle amb els animals domèstics i de companyia, ha de viure’s des de l’emoció, però també des de la raó i l’objectivitat.

Ells ens proporcionen companyia, aliments, treball… Nosaltres hem de tractar-los amb respecte i procurar pel seu benestar.

L’essència del Faunisme

La especie humana y su vínculo con los animales | Faunismo

L'espècie humana i el seu vincle amb els animals

La societat humana, des del neolític o fins i tot des d’abans, s’ha desenvolupat en estreta convivència amb els animals.

Aquesta estreta relació amb els animals, la nostra vida en la seva companyia, la seva tinença i cria; són inherents a la nostra manera de ser.

No ho oblidem, l’espècie humana, com a resultat d’un procés evolutiu de milions d’anys, és fisiològicament omnívora.

Dit d’una altra manera, estem «dissenyats» per a consumir aliments d’origen animal com a part essencial d’una dieta variada i equilibrada, que constitueix la base de la nostra cultura gastronòmica.

respeto animal en el faunismo

Respecte vers als animals i compromís mediambiental

Un respecte vers als animals que comporta que hàgim de vetllar pel seu benestar i censurar el maltractament.

Un compromís mediambiental que comporta que no puguem obviar les repercussions negatives de les activitats humanes i que haguem d’actuar proactivament a favor de la protecció de la biodiversitat, de la millora dels estatus poblacionals de les espècies amenaçades i de la conservació dels seus hàbitats.

El futur de la biosfera depèn en gran manera de com actuï la nostra espècie; de com actuem tots i cadascun de nosaltres.

Reivindicamos nuestra forma de vivir | Faunismo

Reivindiquem la nostra manera de viure

Mai fins ara havíem sentit la necessitat de reivindicar la legitimitat de la nostra manera de viure. Una manera de viure basada en els aprenentatges familiars i en les tradicions adaptades als nous temps.

Qüestions com el consum d’aliments d’origen animal o la tinença i cria d’animals, formaven part del «ordre natural de les coses».

Observàvem amb desconcert l’aparició i creixement d’ideologies que pretenien limitar o anul·lar la nostra capacitat d’elecció alimentària o que desautoritzaven la forma en la qual ens relacionem amb els animals del nostre entorn humà.
Donàvem per descomptat que es tractava de modes passatgeres que en cap cas afectarien les nostres vides quotidianes… però ens equivocàvem.

La Comunitat Faunista

L’objectiu fonamental del Faunisme és promoure i donar valor al sentiment de pertinença a una comunitat global que viu la seva relació amb els animals des de l’emoció, però també des de la raó i l’objectivitat.

Una comunitat que actua proactivament a favor de la millora del benestar dels animals amb què convivim i a favor de la protecció de la biodiversitat, de les espècies amenaçades i dels seus hàbitats naturals.

Benestar animal i medi ambient

La nostra cultura

Una comunitat que posa en valor la nostra relació ancestral amb els animals de producció i la cultura gastronòmica que se’n deriva, en què els aliments d’origen animal tenen una rellevància especial.

Una comunitat que observa que tot això es pot fer sense imposicions i des del respecte més absolut a les creences individuals.

Creences individuals